Blow your own ‘TRUMPet’!

Blow your own ‘TRUMPet’!
Zelf vertellen hoe goed je bent? Een kloon van Trump, wethouder Hekking? Zijn mannen er beter in dan vrouwen? Feit is wel dat er minder vrouwen dan mannen boven op de rots zitten. En je ze daardoor minder hoort. Wat moet je doen om gehoord te worden?

Sturen
Feit is dat elke leider, op welk niveau dan ook, of je nu wilt of niet, altijd een imago creeërt. Daarbij heb je de keuze of je bewust aan het sturen bent of dat je de beeldvorming volledig aan de ander overlaat. ‘Ze zien toch wel hoe ik ben?’ Vergeet het maar.

Regie nemen
Regie nemen geeft je in elk geval een veel beter gevoel. Welk imago gaat bijdragen aan het realiseren van de verwachte resultaten?  Een strakke analyse welke van bijvoorbeeld de 6 onboarding strategieën helpt daarbij. Maak in andere situaties een stakeholder analyse: wat wil ik dat de ander van mij ziet? Welk imago gaat bijdragen aan succes? Maak een bewuste keuze.

Succes en geloofwaardigheid
En dan is er nog wat. Een ouder maar nog steeds waardevol onderzoek over het ‘Set-up-to-Fail Syndrome’ (Manzoni en Barsoux) laat duidelijk zien dat de eerste resultaten (goed of slecht) bepalend zijn voor het imago dat om iemand gaat én dat wanneer iemand eenmaal in een hokje zit hij/zij er heel moeilijk weer uitkomt. Je hebt dus geen keuze: regie nemen is je enige optie.

Perceptie creëert werkelijkheid
Eenmaal in een ‘hokje’kom je er maar moeilijk uit. Dat laatste wordt veroorzaakt doordat als iemand een uitglijder maakt de natuurlijke neiging is om daarna ook alleen maar uitglijders van hem of haar te zien. Het omgekeerde is overigens ook waar is. Succesdieren blijven heel lang succesdieren ook al leveren ze in objectieve zin al lang geen topprestaties meer. Perceptie creëert werkelijkheid, je ziet alleen nog maar wat jouw perceptie bevestigd.

Waarden, Overtuigingen  en Successen
Waarom dan toch vaak die schuchterheid om over successen te spreken? Ik merk dat er niet veel verschil is tussen de mannen en vrouwen met wie ik werk. Het heeft als regel alles te maken met diepgewortelde patronen en overtuigingen over hoe je met succes en falen omgaat. “Ik wil winnen en zal ‘ze’ nu echt eens laten zien dat het ook anders kan. En daarom ga ik de strijd aan en iets doen wat nog nooit vertoond is. Dan weet iedereen dat ik er ook bij hoor !”

Hetzelfde geldt overigens voor degene die voortdurend op zenden staan. Diepgewortelde overtuigingen zorgen er (on)bewust voor dat de aanwezigheid van iemand niet over het hoofd gezien kan worden. Tot aan het irritante en disfunctionele aan toe. Altijd maar bewijzen en legitimeren. De voorbeelden zijn dagelijks op het journaal te zien. En ook in de boardrooms veelvuldig zichtbaar.

Bewust inzetten
Is het goed of slecht? Veel of weinig communiceren? Het hangt ervan af. De essentie is dat je een bewuste keuze maakt en de regie houdt. En durft af te wijken van oude overtuigingen.  Dan lacht het succes je toe. Met of zonder ‘TRUMPet’.  Meer weten? Eens vrijblijvend oriënteren hoe jij jouw impact kunt vergroten? Klik hier.

Maarten Putz
Maarten@redzebragroup.com