Een GROTE vis in een kleine vijver worden

Hoe zorg je nu dat je gevonden wordt? Dat jij de enige bent die ‘ze’ willen! Simpel: door een grote vis in een kleine vijver te worden. Zodra bekend wordt waar grote vissen zwemmen komt iedereen eropaf. En ze vinden jou… Hoe word je een grote vis in een kleine vijver?

Aanbod en doelgroep

Het gaat niet alleen om opvallen, het gaat erom dat jij jouw aanbod bij de juiste doelgroep neerlegt. Of dat nu binnen of buiten jouw organisatie is.

Een grote vis in een kleine vijver worden. Dat is meer dan alleen Linkedin op orde of voortdurend bij HR de deur platlopen. Wat is je aanbod? Wat los jij op? Wie heeft dat nodig? Ben je geloofwaardig? Hoe word je bijzonder? Dat zijn de vragen waar antwoord op nodig is.

Marktonderzoek

Doe eerst eens marktonderzoek naar jezelf. Gericht netwerken is daarvoor het middel. Welke feedback krijg je? Wat leer je over jezelf? Welke kwaliteiten worden gezien? Wat is kansrijk om in de markt te zetten? Doe dat binnen jouw organisatie en daarbuiten. Zijn er verschillen? Wat valt je op?

Netwerken

Managers en directeuren hebben meestal de nodige reserves om op deze manier te gaan netwerken. Je stelt je kwetsbaar op en wilt vooral over het verleden vertellen. Je gesprekspartner is daar waarschijnlijk niet in geïnteresseerd. Spreek over de toekomst! Stel vragen. Luister actief naar wat er gezegd wordt en wat er niet gezegd wordt. Dit is het moment om op ideeën te komen. Binnen de organisatie voelt het vaak als een verkapte sollicitatie. Door een goede introductie kan je dat voorkomen.

‘Purpose’

En ga dan onderzoeken ‘wat jouw purpose’ is: waar kom jij je bed voor uit en waarom zou iemand dat belangrijk vinden?  Een leadership journey is een unieke mogelijkheid om in korte tijd een reis te beleven die je direct naar jouw kern brengt. En wat je tijdens die reis ontdekt klopt dat met jouw ervaringen uit het netwerken? Zo ja: mooi, gaan. Zo nee: zit je in de verkeerde markt? Of ‘klopt’ jouw aanbod niet?  Zie het onder ogen en de crisis wordt een kans.

Consistent de markt bewerken

Zijn aanbod, doelgroep en jouw arbeidsmarktcommunicatie congruent dan kan je consistent de markt bewerken. Of dat nu binnen of buiten jouw organisatie is. Heel systematisch werken. Je bent bezig zichtbaar te worden in het voor jou relevante segment. Belangrijk is om niet vergeten te scoren. Het ijzer te smeden als het heet is en door te pakken. Bijvoorbeeld door heel actief ontwikkelingen bij jouw doelgroep te volgen en de telefoon te pakken als je openingen ziet. Maak er een gevalletje ‘right time, right place’ van.  Jouw toekomst ligt open.

Wil je wat veranderen?  Je bent welkom: klik hier.