Hoog conjunctuur:

TIJD VOOR JOUW CAREER SWITCH?

Alle arbeidsmarktcijfers staan goed als we het CBS moeten geloven. De werkloosheid daalt en is alleen voor jongeren tot de 25 nog rond de 10% voor 45+ nog rond de 5% en de groep 25-45 rond de 4%. Gaan we weer naar de tijd toe dat je rustig je baan op kon zeggen en na een sabbatical van een half jaar jouw headhunter kon bellen met de mededeling dat je weer beschikbaar was?

Wij denken van niet. Het is ontegenzeggelijk zo dat het wat makkelijker wordt. Niet voor iedereen overigens. IT is goed, financiële sector lastig. Er beweegt meer, dus zijn er ook meer vacatures. Tegelijkertijd is de concurrentie groot. Er valt in het segment 40+ echt wat te kiezen en dat wordt ook gedaan. Het valt op dat dat procedures op topniveau nog steeds heel grillig verlopen. Het is onvoorspelbaar hoe lang jouw zoektocht gaat duren.

Ik ben het zat

We komen veel leiders tegen die het om het maar eens kernachtig uit te drukken ‘zat’ zijn. De jaren van sleuren en trekken, overleven en bukken hebben hun sporen na gelaten. Er is toch meer dan dit?

Dat is er ook. Een wat meer filosofische insteek: je hebt twee levens. En het tweede leven begint zodra je je realiseert dat je er maar één hebt. Wanneer je die bewustwording werkelijk kunt toelaten heb je de belangrijkste kiem gepland om stappen te gaan zetten.

Bewustwording

Hoe doe je dat eigenlijk zo’n Career switch? Het draait allemaal om bewustwording. Wat heeft je voortgedreven en wat houd je vast? Met name die belemmerende gedachtes zorgen ervoor dat je niet van je plaats komt. Dat je alles wat langskomt als ongeschikt beschouwd. En ook dat je niet zuiver kunt kijken naar wat je op dit moment hebt. Waardoor je dus ook in het hier en nu de mogelijkheden niet ziet. 

Wat ben je aan het leren?

In onze filosofie ‘trakteert’ het leven je voortdurend op situaties waarin je wat kan leren. Dus ook het vastzitten in werk is er zo eentje. Je wordt uitgedaagd om een ‘herbesluit’ te nemen t.a.v. opvattingen die jij hebt over werk.  Zodat je geen last meer hebt van dat stemmetje ‘het moet perfect zijn’ waardoor je maar door blijft gaan terwijl het eigenlijk al goed genoeg is. En überhaupt niet kijkt naar banen waarin je minder verdiend dan nu.

Herbesluiten®- ook als je besluit te blijven

Herbesluiten gaat over een diep niveau van bewustwording en de durf om anders te gaan kijken naar dezelfde situatie. En daar de actie aan te verbinden die je verder brengt.  Uit je comfort zone komen en iets anders gaan doen vraagt om regie te nemen en de wil om je werkend leven anders in te richten.

Je hoeft niet weg, je kunt ook je huidige werk anders inrichten. Of met jezelf zo aan de slag gaan dat je geen last meer hebt van allerlei gedachten die je belemmeren en stress veroorzaken. Anders omgaan met dezelfde situatie. We werken met veel senior leaders aan deze persoonlijke thema’s.

Zelf stappen te zetten en niet af wachten totdat de organisatie met iets komt.  Neem regie. De rest zijn praktische tips, trucs en een grote dosis moed en doorzettingsvermogen. Waar wacht je nog op?

Wil je wat veranderen?  Je bent welkom: klik hier