Onboarden, Hacken en Ontregelen

Onboarden, Hacken en Ontregelen

Onboarden en ontregelen gaan hand in hand. Oh zult u wellicht denken, het gaat er toch om dat je ‘één wordt’ met het nieuwe systeem?  De praktijk laat zien dat het om allebei gaat.

Grenzen of Grazen

De eerste maanden zijn als regel een romantische periode. Alles is leuk en de verleiding om veel op te pakken om maar ‘succesvol’ te lijken is groot.  ‘Grazen’ en voordat je het weet zit je vol met de verkeerde dingen. Ongetwijfeld een ego boost. Succes heb je wanneer je gedurende de eerste weken onderzoekt wat essentieel is. Neem maar de nieuwsgierige houding aan van een potentiele samenwerkingspartner aan. En wanneer je weet wat werkelijk de bedoeling is van jouw rol kan je navenant de grenzen bepalen. Wat laat ik lopen, waar spring ik bovenop? Welk gedrag accepteer ik, wanneer zet ik een streep in het zand? Als ze dit willen, dan heb ik dat nodig.

Ordenen of ontregelen

Sociale systemen hebben een natuurlijke neiging om alles geordend en hetzelfde te houden. Zeker de apenrots die we in de meeste corporates beklimmen. Bederf ons spel niet! Ook nieuw benoemde executives worden al dan niet subtiel in de nieuwe orde gedrukt. Terwijl je toch aangenomen was om ‘het verschil te maken’.  Ontregelen op de goede onderwerpen is dan het devies. Maak op precies de juiste punten een merkteken in het zand. Je ontregelt daarmee het systeem, je zet de ordening naar je hand.

R=M=B?

Wat zijn de goede onderwerpen om te ontregelen? Een veel voorkomende: de combinatie van verwachte resultaten, de middelen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden in jouw rol. Is R=M=B? Dat vraagt meestal heronderhandelen. Doe dat aan het begin in plaats van na een maand of 6. Dan word je al snel als onderdeel van het probleem gezien. Communiceer je observaties respectvol, de reacties vormen weer een belangrijke bron van informatie waar jij je voordeel mee kunt doen.

Wees als een Hacker

Een executive verwoorde die periode van ‘prikken’, analyseren, meebewegen en gaan staan als volgt. “Ik voel me soms net een hacker. Ik dartel om het systeem heen, zit er soms in en probeer van alles om maar door te krijgen hoe het werkt en wat de beste manier is om het te kunnen beïnvloeden.

Ethisch, nieuwsgierig, vasthoudend en professioneel spelen met een heel duidelijk doel: een positie verwerven waarmee in de resultaten kan bereiken die nodig zijn. De parallellen tussen hacken en onboarden zijn groter dan ik dacht!”

Meer weten? Vrijblijvend eens over jouw situatie van gedachten wisselen? Je bent welkom.

Maarten Putz 

M: 06 222 09 832/Maarten@redzebragroup.com