Is carrière maken bevestiging zoeken?

Carrière maken wat is dat nu eigenlijk? En wat levert een carrière eigenlijk op? Veel senior leaders lopen met die vraag rond en komen er alleen niet goed uit. Wanner we aan het werk zijn, komen we vroeger of later altijd op de vraag door welk ‘venster’ iemand naar werk kijkt. Wat betekent werk eigenlijk voor hem of haar? Is werk een middel om onafhankelijk te worden? Of om te bewijzen dat je belangrijk bent? Of is werk iets dat potentieel gevaarlijk is: kan ik het wel? Ik zal toch niet door de mand vallen? Laat ik dus maar blijven zitten want hier heb ik het onder controle.  Misschien nog iets harder werken?  Jouw impliciete opvattingen kleuren jouw waarneming en geven er betekenis aan. En die betekenis wordt dan jouw waarheid over werk.

Door andere vensters kijken

Career switch wordt ingegeven doordat je na verloop van tijd door andere vensters gaat kijken. Vaak gaat daar een grote schok aan vooraf. Gezondheidsproblemen, ontslag, overlijden van een dierbare. Er begint iets te knagen dat zich niet langer laat wegschuiven. ‘Ik wil dit niet meer, ik wil het anders’. Weg van de stress. Wat eerst goed was in jouw carrière is nu niet langer goed genoeg. Maar wat is het alternatief? Hoe kom bereik ik dat? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet in dezelfde patronen schiet?

Welk script heb jij geschreven?

Wij werken met veel executives aan deze carrièrevragen. Professioneel, Privé en Persoonlijk, toekomst en verleden, ze beïnvloeden elkaar.

Welke impliciete keuzes maak je steeds? Welk script heb je in de loop der jaren geschreven? Voor veel executives wordt carrière een ‘self fulfilling prophecy’.  “Ik zit in mijn eigen script gevangen, carrière maken was het steeds op zoek gaan naar een herbevestiging van mijn script’ zei een manager mij ooit eens.  Zodra je de patronen in je carrière transparant maakt, kun je stappen gaan zetten. Wil en moed zijn de ingrediënten van de cocktail om verder te komen.

Tweede leven

Confucius wist het al: Een mens heeft twee levens, het tweede begint zodra hij weet dat hij er maar één heeft. Waarom begint jouw tweede leven niet vandaag? Hoe zitten jouw werkpatronen in elkaar, welke ‘verslavingen’ heb jij steeds opgezocht?

Houd jezelf eens tegen het licht en ga de uitdaging met jezelf aan. Je hoeft het niet alleen te doen. We helpen je graag om scherp te blijven en zorgen ervoor dat je niet van de weg raakt.

Wil je wat veranderen?  Je bent welkom: klik hier